Érkeznek a cégek a MoWinParkba - Mosonmagyaróvári Innovációs és Kereskedelmi Park
magyar  Deutsch  english
2021. augusztus 4, szerda
A tartalom megtekintéséhez FlashPlayer szükséges!
Köszöntő
Közlekedési kapcsolatok
Projektleírás
Gazdasági környezet
Tervezési háttér
Értékesítés
Inkubátorház
Kapcsolat
Keresés
Hírek
Képek


Feliratkozás hírlevélre:


Elérhetőségek 
Érkeznek a cégek a MoWinParkba

Mosonmagyaróvár - Összesen 10 ezer négyzetméteres területet vásárolt meg két vállalkozás a városban kialakítandó új ipari parkban. Az első vevők megjelenésével beindult Mosonmagyaróvár innovációs és kereskedelmi létesítménye, a MoWinpark – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Szabó Miklós...

A polgármester elmondta: az első szerződések megkötésével megkezdődhet a Barátság utca melletti terület beépítése és hosszú évek vegetálása után végre megindulhat Mosonmagyaróvár gazdasági fejlődése. A most megkötött szerződések is azt igazolják, hogy van vállalkozói érdeklődés a város iránt.

Bella Sándor, a Movinnov Kft. ügyvezetője fontos állomásként értékelte a park kialakítását Mosonmagyaróvár városfejlesztésében. Hosszas előkészítés után alakult ki ez a gazdasági, kereskedelmi és innovációs célokat szolgáló beruházás, aminek 45 százalékban az önkormányzat, 32 százalékban a Movinnov Kft., 23 százalékban pedig egy befektetői csoport a tulajdonosa. A 37 hektáros terület közművesítése már megindult, várhatóan a jövő év első felében fejeződik be. A park első betelepülőjeként a Spedimax Kft. 6 ezer négyzetméter, a Rekultív kft. pedig 4 ezer négyzetméter területet vásárolt meg.

Auxner Edit, a Spedimax Kft. magyarországi vezetője elmondta: a tiroli székhelyű cég másfél éve van jelen Magyarországon. Nagy lehetőséget látnak a városban, mivel jelentős tranzitútvonal, hosszú távon kelet-európai bázisukat szeretnék itt kiépíteni. A beruházással jelenlegi hatfős alkalmazotti létszámukat húszra kívánják növelni. Nagy Lajos, a Rekultív kft. ügyvezetője a területvásárlás kapcsán elmondta: ötven százalékkal tudják így növelni jelenlegi szűkös telephelyüket, így a jövőben is mosonmagyaróvári székhellyel végezhetik regionális tevékenységüket.

Méhes Ákos
Forrás: www.kisalfold.hu
2007.12.14

 

 

 

 

 

movbaneffect

banner170px

fuzfa-banner-214x40

monocopy3

befektetőbarát%20település


IHC Nemzetközi Egészségközpont

 


COCOON HUNGARY KFT

TALEA INGATLANFORGALMAZÁS

 

NYUGAT DUNÁNTÚL A KEZDEMÉNYEZÉSEK RÉGIÓJA
Mosonmagyaróvár
Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Kedvezményezett: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.
A pályázatot készítette: Inventio Consulting
Infoart Média