Környezet - Mosonmagyaróvári Innovációs és Kereskedelmi Park
magyar  Deutsch  english
2022. november 30, szerda
A tartalom megtekintéséhez FlashPlayer szükséges!
Elérhetőségek 
Környezet

Image

Az elmúlt időszak kereskedelmi beruházásai (TESCO, Park Center, Aldi, Lidl stb.) révén Mosonmagyaróvár kiskereskedelmi centruma a Királyhidai út mentén formálódik. E fejlesztések egyenes vonalú folytatásában kap helyet a MoWinPark északi, kereskedelmi tevékenységek befogadására létesülő része. Az ide települő cégek hatékonyan szólíthatják meg szolgáltatásaikkal a város és a környező települések mintegy 75.000 főnyi, jelentős vásárlóerővel rendelkező lakosságát.

Vonzáskörzet - elérhető lakosság

Mosonmagyaróvár 
helyben 

 0-10 km távolság
(5-12 perc)

10-20 km távolság 
(12-18 perc) 

20-30 km távolság
(18-25 perc) 

 31.000 fő

12.000 fő 

22.000 fő 

10.000 fő

A Barátság út mentén jól működő vállalkozások (TBG Pannonbeton, Opel Autentik, Wahl Hungária, Óvárbeton, Fekete T. Logisztika, Rekultív stb.) alakították ki telephelyeiket, melyek a Parkhoz kapcsolódva szolgáltatásaikkal segíteni tudják működését, megerősödését. 

A területek funkciók szerinti megoszlása  

A MoWinPark területén kialakított, kedvező (900-1700 m2-es) telekméretű kisvállalkozói zónák lehetőséget adnak a város más területein működő, tevékenységüket bővíteni tervező vállalkozások telephelyproblémáinak rugalmas megoldására. A nagyobb beruházások elindítására lefoglalható, akár több hektáros egybefüggő területek ugyanakkor az új üzemek Mosonmagyaróvárra vonzására nyújtanak módot.

    

Image

Mosonmagyaróvár az országos átlagnál rendre kedvezőbb demográfiai és foglalkoztatási mutatókkal rendelkező város. Lakónépességének növekedése az elmúlt 10 évben a nyugat-magyarországi régióhoz, illetőleg Győr-Moson-Sopron megyéhez viszonyítva is kiemelkedő. Az itt élők vásárlóerejét jelzi, hogy az egy főre jutó bérjövedelem ugyancsak meghaladta az országos átlagot.

Image

Az APEH 2005. évi személyi jövedelemadó nyilvántartása alapján az adófizetők aránya a városban megközelíti a lakónépesség 50 %-át, amellyel Mosonmagyaróvár szintén megelőzi az országos átlagot. A településen élők abban az évben 20 milliárd forintot meghaladó jövedelmet realizáltak. Mosonmagyaróvárt kiemeli a hasonló hazai települések köréből a vállalkozások magas száma is.

A társasági adó nyilvántartás szerint a helyi vállalkozások 2005-ben összesen csaknem 145 milliárd forint értékesítési árbevételt szereztek.  Míg a külföldi részesedés aránya a vállalkozások jegyzett tőkéje alapján meghaladja az 50 %-ot, az értékesítések csaknem kétharmada a belföldi piacon történt.

Átlagbérek Győr-Moson-Sopron Megyében

  fizikaiszellemi 
 havi bruttó átlagkereset (2007. március) 128.408 Ft230.866 Ft 

 

 

 

 

 

 

movbaneffect

banner170px

fuzfa-banner-214x40

monocopy3

befektetőbarát%20település


IHC Nemzetközi Egészségközpont

 


COCOON HUNGARY KFT

TALEA INGATLANFORGALMAZÁS

 

NYUGAT DUNÁNTÚL A KEZDEMÉNYEZÉSEK RÉGIÓJA
Mosonmagyaróvár
Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Kedvezményezett: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.
A pályázatot készítette: Inventio Consulting
Infoart Média