Pályázati lehetőségek - Mosonmagyaróvári Innovációs és Kereskedelmi Park
magyar  Deutsch  english
2021. augusztus 4, szerda
A tartalom megtekintéséhez FlashPlayer szükséges!
Köszöntő
Közlekedési kapcsolatok
Projektleírás
Gazdasági környezet
Tervezési háttér
Értékesítés
Inkubátorház
Kapcsolat
Keresés
Hírek
Képek


Feliratkozás hírlevélre:


Elérhetőségek 
Pályázati lehetőségek

A pályázati rendszerrel foglalkozó operatív programok 2009-2010-es akciótervében olyan pályázatok kiírása is várható, amelyek a MoWinParkba betelepülni szándékozók számára különösen hasznosak lennének. Többek között a beruházások ösztönzésére, a befektetési környezet fejlesztése, vagyis akár új telephelyek létrehozására lehet majd a remények szerint pályázni. A letelepedni szándékozó cégek pályázatit szívesen segíti a projektmenedzsmenttel és pályázatírással is foglalkozó mosonmagyaróvári Univer-Penta Mezőgazdasági Szaktanácsadó és Szolgáltató Társaság, melynek munkatársait a részletekről kérdeztük.

Az Euro-Öko Farm csoporton belül egyetemi oktatók részvételével 1993-ban alakult meg a mosonmagyaróvári Univer-Penta Mezőgazdasági Szaktanácsadó és Szolgáltató Társaság. Ahogy neve is jelzi, a cég alaptevékenysége a mezőgazdasági szaktanácsadás, melynek révén az elsők között került be az Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium szaktanácsadói névjegyzékébe. Ügyfeleik száma az idők folyamán jelentősen megnőtt, mára elérte a félezres nagyságrendet. A megbízók igényeinek kielégítése mosonmagyaróvári központ mellett egy hódmezővásárhelyi és egy debreceni iroda megnyitását, valamint egy pályázati csoport felállítását tette szükségessé. Ez utóbbi gárda kapacitásának kiaknázása érdekében az Univer-Penta régiós kapcsolódási pontokat is keresett, így találkoztak elképzeléseik a mosonmagyaróvári MoWinPark fejlesztéséért felelős Movinnov Kft. törekvéseivel.

- Üzletviteli tanácsadással is foglalkozunk, így volt már olyan cég, aki azzal keresett meg bennünket, hogy területet kíván vásárolni az új innovációs és kereskedelmi központban, és érdekelnék a beruházással kapcsolatos pályázati lehetőségek – mondja dr. Novák László üzletág igazgató. – Azt valljuk, hogy a szaktanácsadás nem eseti beavatkozás, tehát nem csak pályázatírásra irányul, hanem a teljes folyamat koordinálására. Mi is akkor nyugszunk meg, amikor azzal zárhatunk le egy aktát a kötelezettségvállalási határidő végén, hogy minden feltételnek megfelelt a projekt. Az egyes támogatások számos kritériumot szabnak meg, és tele vannak bürokratikus elemekkel, melyek kezelése speciális tudást igényel.

- Valójában projekt-menedzsmentről kell beszélni. Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy a hozzánk fordulók igényeit megismerve keresünk pályázati, támogatási lehetőséget, s ha úgy kívánják, akár kivitelezőt is hozunk, vagy segítünk a finanszírozás megszervezésében. Tapasztalataink szerint sokkal rosszabb, ha egy adott pályázathoz az ügyfél külön keres építészt, külön tervezőt, aztán kivitelezőt, mert a végén komoly gondok adódnak az elszámolásokkal. A szaktanácsadói támogatás igénybevételét segíti, hogy a pályázati kiírások nagy részénél a jogosult költségek között szerepeltethető a szolgáltatás, így csökkenthetők a pályázók költségei.

- A MoWinPark, illetve bármely beruházási lehetőség iránt érdeklődők szempontjából fontos, hogy szándékuk körvonalazása után minél hamarabb kérjék tanácsadó segítségét, mert idő szükséges az adott gazdálkodó szervezet jellemzőinek, helyzetének, erősségeinek feltérképezéséhez, és ennek tükrében a megfelelő pályázati kiírás felkutatásához. Az igazán jó szaktanácsadói munka folyamatos együttműködésen, adatgyűjtésen, az ügyfél tényleges tevékenységének megismerésén alapul.   

- Azt már tudjuk, hogy az operatív programok 2009-2010-es akciótervében milyen pályázatok várhatók, és kilátásba helyeztek olyan lehetőségeket, melyek a MoWinParkba betelepülni szándékozók számára is hasznosak lennének – veszi át a szót Nagy Balázs, az Univer-Penta pályázati csoportvezetője. – A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programján belül olyan prioritások vannak például, mint kutatásfejlesztés, innováció, illetve kis- és középvállalkozások komplex fejlesztése. Ez utóbbi keretében többek között technológiafejlesztésre, beruházások ösztönzésére, e-kereskedelemre lehet pályázni. Ezek központi programok, mellettük várjuk még a regionális pályázati lehetőségeket, így akár össze is lehet vonni a forrásokat. A Nyugat-dunántúli Operatív Programban eddig három kiírást tettek közzé, ezek a klaszterek szolgáltatásainak fejlesztése, a tanácsadási tevékenység vállalkozásoknak, illetve a befektetési környezet fejlesztése.

- Nyitottak vagyunk ügyfeleink kéréseire: szívesen állunk rendelkezésükre, ha konkrét igényekkel fordulnak hozzánk, és ahhoz kell támogatási lehetőséget keresnünk, illetve akkor is, ha folyamatos együttműködésben ajánljuk figyelmükbe a tevékenységi körüknek megfelelő kiírásokat – összegzik szolgáltatásaik lényegét a szaktanácsadók. 

 

A mosonmagyaróvári MoWinParkban beruházási, fejlesztési lehetőséget látók a Movinnov Kft-n keresztül, vagy közvetlenül is felkereshetik az Univer-Pentát, hogy hatékony segítséget kapjanak terveik megvalósításához.

Elérhetőségek:

Univer-Penta Mezőgazdasági Szaktanácsadó és Szolgáltató Társaság

Cím: Mosonmagyaróvár, Kossuth u. 99.

Telefon: 96/213-788

e-mail:

 

 

 

 

 

movbaneffect

banner170px

fuzfa-banner-214x40

monocopy3

befektetőbarát%20település


IHC Nemzetközi Egészségközpont

 


COCOON HUNGARY KFT

TALEA INGATLANFORGALMAZÁS

 

NYUGAT DUNÁNTÚL A KEZDEMÉNYEZÉSEK RÉGIÓJA
Mosonmagyaróvár
Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Kedvezményezett: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.
A pályázatot készítette: Inventio Consulting
Infoart Média