Költözzön élet a MoWinParkba! - Mosonmagyaróvári Innovációs és Kereskedelmi Park
magyar  Deutsch  english
2021. augusztus 5, csütörtök
A tartalom megtekintéséhez FlashPlayer szükséges!
Köszöntő
Közlekedési kapcsolatok
Projektleírás
Gazdasági környezet
Tervezési háttér
Értékesítés
Inkubátorház
Kapcsolat
Keresés
Hírek
Képek


Feliratkozás hírlevélre:


Elérhetőségek 
Költözzön élet a MoWinParkba!
A mosonmagyaróvári Magdács Építőipari és Kereskedelmi Kft. a MoWinParkot választotta továbblépése, fejlődése ideális helyszínéül. Ennek kapcsán Magdács Ferenc ügyvezetőt és ifjú Magdács Ferenc ügyvezetőt, építésztechnikust kérdeztük arról, hogy miért döntöttek a letelepedés mellett, milyen előnyöket ad vállalkozásuk számára a MoWinPark. - Láttuk, hallottuk, hogy mi készül a MoWinPark területén, és beszélgettünk arról, hogy milyen jó adottságokkal rendelkezik az új mosonmagyaróvári kereskedelmi és innovációs park. Központi helyen van, és mi szeretnénk ott lenni, ahol történik valami. Emellett régi vágyunk volt, hogy egyesüljön a cégünk, ugyanis jelen pillanatban annak egyik része a raktárainkkal, eszközeinkkel és a gépkocsikkal Mosonban van, az irodánk pedig Óváron a Bástya utcában. Döntésünket támasztja alá az is, hogy akkor van esélyünk pályázati támogatásra, ha a beruházáshoz konkrét telephellyel rendelkezünk – mondta el apa és fia, a Magdács Kft. két ügyvezetője.

- A MoWinPark mely szolgáltatásai azok, amelyek igazán fontosak a Magdács kft. számára?

- A teljeskörűen kiépített infrastruktúra, az új utak, járdák, a rendezett, tiszta környezet, és persze a többi betelepülő társasága, akiktől szintén számíthatunk a jövőben megbízásra, akik építkezéseik során a mi közreműködésünket is igénybe veszik.

-  Milyen szerepet szánnak a mosonmagyaróvári telephelynek?

- Ahogy említettem, koncentrálni szeretnénk az erőinket és a terület nagyságából adódóan itt arra is lehetőség nyílik, hogy a későbbiekben tárgyi és személyi viszonylatban is bővítsük a cégünket. Megfordult a fejünkben már az is, hogy új szakterületekkel, például vasszereléssel szélesítsük a kínálatunkat.

-  Milyen értékű beruházást terveznek? Milyen stádiumban van a tervezés?

- Ahogy számolgattuk, körülbelül 40-50 millió forintot igényel az elképzeléseink megvalósítása. Az első lépésben idén be szeretnénk vinni a telekre a közműveket, fel kell tölteni a területet és be is kell keríteni. Amennyiben túléljük a gazdasági válságot, a munkáink, a bevételeink, és netán a pályázati pénzek is lehetővé teszik, akkor jövőre, 2010-ben szeretnénk elkezdeni a beruházást és apránként, 3-4 év alatt befejezni azt. Kiviteli terveink papíron még nincsenek, a részletek egyelőre fejben körvonalazódnak – mondta el Magdács Ferenc.

-  Milyen előnyökkel jár majd az új telephely a Magdács Kft. életében?

- Szervezési, logisztikai szempontból biztos, hogy nagyon hasznos lesz, nem kellene a városban ingázni az eszközeinkért, jobban figyelemmel lehetne kísérni a munkát, és ha már helyben leszünk, könnyen ki tudjuk elégíteni az ott felmerülő építési, szerelési igényeket.

-  Lesz-e valamilyen érdekessége, különlegessége a beruházásnak?

- Reményeink szerint az épületünk is tükrözi majd a szakmaiságot, cégünk profilját. Elhatároztuk, hogy nem megyünk bele semmilyen „sufni módszerbe”, olyan tervezőt kívánunk megbízni, akinek a tudása garantálja, hogy szép, odaillő épületet emelhetünk fel a MoWinPark-ban.

- Mivel foglalkozik, melyik eredményeire a legbüszkébb a Magdács Kft.?

- Építőipari generálkivitelezők vagyunk, tehát az építkezésnél az egyéni igényeket messzemenően figyelembe véve a szerkezetkész állapottól egészen a kulcsrakész állapotig vállaljuk az épületek felépítését. Az eredményeinkről, nagyobb feladatainkról a www.magdacskft.hu honlapon is tájékozódhatnak az érdeklődők. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy harmadik helyezést értünk el a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium „Az év akadálymentes épülete 2001” építészeti nívódíj pályázatán a mosonmagyaróvári soproni utcai Idősek Otthonának épületbővítésével.

- Milyen megbízásokra számítanak, milyen irányban szeretnének fejleszteni? Miben kiváló a Magdács Kft.?

- Örömmel tölt el minket, hogy nincsenek reklamációink, cégünknek pedig nincs szüksége különösebb reklámra. Elégedett megrendelőink elmondják másoknak is, hogy megbízhatóan dolgozunk, időre teljesítünk, pénzügyileg korrektek vagyunk. A generálkivitelezések alkalmával jól össze tudjuk fogni a különböző szakmunkákat, a szervezőkészségünk e téren kifejezetten eredményes.

- A tavalyi évünk viszonylag jól sikerült, a képződött nyereséget visszaforgatva ezért mertünk belevágni a telekvásárlásba. A jelenünk is bíztató, már vannak ez évre megkötött szerződéseink, így a tendenciákkal ellentétben remélhetőleg nálunk nem kell elküldeni embereket. A kft-nél tizenegyen dolgozunk, és kiegészítenek bennünket a régi, jól bevált alvállalkozóink. Ügyes szervezéssel szinte az egész év leköthető munkával még akkor is, ha az időjárás éppen nem kedvez számunkra.

- Ajánlják-e más cégeknek is a MoWinParkot, ha igen, miért? Milyen cégeket várnak „szomszédnak” a MoWinParkba?

- Lehetőleg ne lakatosüzemet…, de a viccet félretéve mindenkinek jó, ha mielőbb élet költözik a MoWinParkba, ha szép új épületekben, elegáns környezetben dolgozhatunk. A központ kínálta lehetőségek révén elkerülhetők lesznek a hagyományos belvárosi szomszéd perpatvarok, a folyamatos viták. Mindannyiunk érdeke, hogy szolgáltatásainkkal egymást is segítsük, hogy eredményesek legyünk, mert azzal a magunk és a város érdekét is egyformán szolgáljuk.

 

 

 

 

 

movbaneffect

banner170px

fuzfa-banner-214x40

monocopy3

befektetőbarát%20település


IHC Nemzetközi Egészségközpont

 


COCOON HUNGARY KFT

TALEA INGATLANFORGALMAZÁS

 

NYUGAT DUNÁNTÚL A KEZDEMÉNYEZÉSEK RÉGIÓJA
Mosonmagyaróvár
Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Kedvezményezett: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.
A pályázatot készítette: Inventio Consulting
Infoart Média