Mintaprojekt lehet a park - Mosonmagyaróvári Innovációs és Kereskedelmi Park
magyar  Deutsch  english
2021. augusztus 5, csütörtök
A tartalom megtekintéséhez FlashPlayer szükséges!
Köszöntő
Közlekedési kapcsolatok
Projektleírás
Gazdasági környezet
Tervezési háttér
Értékesítés
Inkubátorház
Kapcsolat
Keresés
Hírek
Képek


Feliratkozás hírlevélre:


Elérhetőségek 
Mintaprojekt lehet a park

Több mint 1 milliárd forintos beruházással 37 hektáron kereskedelmi és innovációs parkot alakítottak ki az elmúlt évben Mosonmagyaróváron. Az innovációs központba letelepülő cégek révén bővülő foglalkoztatottságot és növekvő adóbevételeket remél a város. A park kialakítását a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program csaknem 150 millió forinttal támogatja, a MoWinPark a fejlesztési ügynökség számára is sikertörténetnek számít.

Mosonmagyaróvár Győr-Moson-Sopron Megye harmadik legnagyobb városa, vonzáskörzetéhez huszonhat település tartozik, ahol több mint hetven ezer ember él. Többek között ezt a jelentős vásárlóerővel bíró lakosságot tudják majd hatékonyan kiszolgálni a helyi kereskedelmi és innovációs parkba költöző cégek.
A régió versenyképességének megőrzése érdekében meghatározó elem a vonzó befektetési környezet kialakítása, ezen belül pedig az infrastrukturális háttér megteremtése. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségnél ezért is tartották fontosnak, hogy e tevékenység támogatására pályázati felhívást írjanak ki. A projekt végrehajtása szempontjából a MoWinPark, az új mosonmagyaróvári kereskedelmi és innovációs parkot akár mintává is válhat Magyarországon.

Mosonmagyaróváron számos vállalkozás működik, ezek értékesítési bevétele 2006-ban összesen közel 145 milliárd forint volt. A cégek jó része azonban már nem tud bővülni, így nekik is jó lehetőséget teremt az új park, amely logisztikailag kiváló helyen, az 1-es számú főút mellett, a város egyik legdinamikusabb részén található.

- Mi arra számítunk, hogy főként kis- és középvállalkozások települnek ide, hiszen bent a városban szűkösek a körülmények – mondja Bella Sándor, a park fejlesztéséért felelős Movinnov Kft. ügyvezetője. – Akik annak idején a családi házuk udvarán, garázsában indították vállalkozásukat, a helyhiány miatt nem képesek továbblépni, korszerű telephelyet létrehozni. Rájuk gondoltunk a kisebb telkek létrehozásával. Ugyanakkor számos nagyobb cég is megkereste az utóbbi időben a várost, és egészen mostanáig nem ajánlhattunk nekik megfelelő területeket. A MoWinParkban körülbelül ötven telket alakíthatunk ki az 1600 négyzetméterestől egészen a nyolchektárosig - a végső szám azonban az érdeklődők nagyságrendbeli igényeitől, vásárlási szándékától függ majd. A kereskedelmi, gazdasági profilú társaságok mellett számítunk azon cégek megjelenésére is, akik az egyetemmel való együttműködésben gondolkodnak, és innovációs tevékenységet folytatnak, illetve a megújuló energiák hasznosításában gondolkodnak. Összességében elmondhatjuk, hogy a MoWinPark ideális letelepedési hely a lendületesen fejlődő kis- és közepes méretű vállalatok számára és a nagyobb kereskedelmi, gazdasági vállalkozások, valamint a fejlesztést, innovációt legfontosabbnak tartó cégek számára is.

- A terület teljes körű infrastruktúrával rendelkezik, mert a lehető legjobb körülményeket szeretnénk megteremteni a cégek számára. A park benépesülésétől a munkahelyek számának emelkedését, a későbbiekben az önkormányzati adóbevételek növekedését várjuk – azzal együtt, hogy hosszú távú terveink között az adótételek csökkentése is szerepel – foglalja össze a városvezetés várakozásait Szabó Miklós polgármester, aki hosszú távú célként a teljes foglalkoztatást tűzte ki a városban.

A város üzleti elképzeléseit a park iránti nagy érdeklődés is alátámasztja, hiszen alighogy befejeződött az infrastruktúra kialakítása, máris számos cég jelezte letelepedési szándékát. Sőt vannak, akik már meg is vetették lábukat a MoWinParkban. A létesítmény kivitelezési munkái körülbelül egy évet igényeltek, 2008 végére elkészült minden, és ma már a további betelepülők előtt is nyitva áll a centrum. A beruházók reményei szerint három-négy év alatt sikerül az összes, még üresen álló ingatlanra vevőt találni és Mosonmagyaróvár új kereskedelmi és innovációs parkja megtelik élettel.

 

 

 

 

 

movbaneffect

banner170px

fuzfa-banner-214x40

monocopy3

befektetőbarát%20település


IHC Nemzetközi Egészségközpont

 


COCOON HUNGARY KFT

TALEA INGATLANFORGALMAZÁS

 

NYUGAT DUNÁNTÚL A KEZDEMÉNYEZÉSEK RÉGIÓJA
Mosonmagyaróvár
Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Kedvezményezett: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.
A pályázatot készítette: Inventio Consulting
Infoart Média