Spedimax tervek - Mosonmagyaróvári Innovációs és Kereskedelmi Park
magyar  Deutsch  english
2021. augusztus 4, szerda
A tartalom megtekintéséhez FlashPlayer szükséges!
Köszöntő
Közlekedési kapcsolatok
Projektleírás
Gazdasági környezet
Tervezési háttér
Értékesítés
Inkubátorház
Kapcsolat
Keresés
Hírek
Képek


Feliratkozás hírlevélre:


Elérhetőségek 
Spedimax tervek

A gazdasági életben zajló versenyre különösen igaz, hogy csak az elsőket jegyzik! Az osztrák tulajdonban lévő, Mosonmagyaróváron tevékenykedő Spedimax Hungaria Kft-nek a jövőre nézve határozott elképzelései vannak. Az elsők között ismerték fel a lehetőséget, hogy Mosonmagyaróváron, a jövő logisztikai központjában érdemes bázis létrehozni, az elsők között vásároltak telket a mosonmagyaróvári MoWinParkban, és minden bizonnyal az elsők között fognak építkezni is. Ebben a gazdasági válság sem akadályozhatja meg őket. Tudják jól: aki ilyenkor fejleszt, az több lépéssel megelőzi a versenytársait!

Mosonmagyaróváron 2006 októberétől van aktívan jelen a Spedimax Hungaria Kft., de az eltelt rövid idő alatt is számos magyar vállalkozást vont be alvállalkozóként a tevékenységébe a fuvarszervezéssel foglalkozó cég. A Spedimax Hungaria a 2007-es év elejétől 6000 négyzetméteres saroktelekkel rendelkezik a MoWinParkban, Mosonmagyaróvár új kereskedelmi és innovációs parkjában. A park fejlesztéséért felelős Movinnov Kft-vel kötött szerződésben foglaltakat a logisztikai cég 2008 végéig maradéktalanul teljesítette. Önmagában már ez is figyelemre méltó referencia, de hogy a Spedimax mennyire komolyan veszi a folytatást, azt mi sem jellemzi jobban, minthogy új logót, modernebb, személyesebb honlapot készíttetett (www.spedimax.com), s bár az autó- és fémipar nehézségei kapcsán náluk is érződnek a gazdasági válság hatásai, szorgalmas és agilis munkatársaikkal azon dolgoznak, hogy magabiztosan éltessék tovább a céget.

Az osztrák anyavállalat egyébként sem borúlátó, hiszen az idén mintegy 340 ezer eurót invesztált többek között hardver- és szoftverfejlesztésbe, új marketing koncepcióba, navigációba, promócióba, no és telekvásárlásba. Szlogenjük, a „Szenvedélyünk a szállítás” mellett az is jellemző rájuk, hogy személyes, szinte családi kapcsolatot ápolnak alvállalkozóikkal, ami markánsan megkülönbözteti őket más spedíciós cégektől. S ha valami miatt mégis megszakad egy időre egy üzleti együttműködés, a problémáikból kilábaló partnereik rendre visszatérnek hozzájuk.

 

- Mottónk az „Élni, és élni hagyni”, mert fontosnak tartjuk, hogy ha nekünk jó, akkor másoknak is legyen az – foglalja össze a cégfilozófiát Auxner Edit ügyvezető, aki bepillantást enged a MoWinParkban építendő központjuk terveibe is. – Az épület vonatkozásában kiírt tenderünkben fontos kitétel volt, hogy úgynevezett „passzívházat”, azaz a termosz elvén működő, abszolút energiatakarékos objektumot szeretnénk. A jelenlegi elképzelések szerint a leendő négyszintes, garzonlakásokat is magában foglaló épület 30 főre kalkulált rezsije éves szinten alig haladná meg a 2000 eurót!

- A manapság tapasztalható piaci bizonytalanságok miatt 2009-ben valószínűleg még nem fogunk hozzá az építkezéshez, de a 2010-es kezdést már elképzelhetőnek tartjuk. Mosonmagyaróváron hosszú távon gondolkodunk, itt szeretnénk létrehozni a keleti régió logisztikai kiindulópontját. Impozáns irodánknak az „Élettér” nevet kívánjuk adni, és mindent elkövetünk azért, hogy dolgozóink valóban jól érezzék magukat. Ha úgy tetszik, a városban és az országban is mintaprojektté szeretnénk válni – fogalmazott bizakodóan Auxner Edit, a Spedimax Hungaria Kft. ügyvezetője. 

 

 

 

 

 

movbaneffect

banner170px

fuzfa-banner-214x40

monocopy3

befektetőbarát%20település


IHC Nemzetközi Egészségközpont

 


COCOON HUNGARY KFT

TALEA INGATLANFORGALMAZÁS

 

NYUGAT DUNÁNTÚL A KEZDEMÉNYEZÉSEK RÉGIÓJA
Mosonmagyaróvár
Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Kedvezményezett: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.
A pályázatot készítette: Inventio Consulting
Infoart Média