MoWinPark lakossági fórum - Mosonmagyaróvári Innovációs és Kereskedelmi Park
magyar  Deutsch  english
2021. augusztus 5, csütörtök
A tartalom megtekintéséhez FlashPlayer szükséges!
Köszöntő
Közlekedési kapcsolatok
Projektleírás
Gazdasági környezet
Tervezési háttér
Értékesítés
Inkubátorház
Kapcsolat
Keresés
Hírek
Képek


Feliratkozás hírlevélre:


Elérhetőségek 
MoWinPark lakossági fórum

A mosonmagyaróvári innovációs és kereskedelmi park beruházásával kapcsolatos legfontosabb információkat osztották meg a hallgatósággal azon a lakossági fórumon, amit az önkormányzat és a MoWinPark fejlesztéséért felelős Movinnov Kft. szervezett a városházán. Az összejövetelen először Bella Sándor ügyvezető tartott vetítettképes előadást, ami közérthető formában adott számot a kezdetekről, az eddig elvégzett munkákról, és bepillantást engedett a jövő lehetőségeibe.

A jelenlévők hozzászólásából kiderült, örülnek, hogy a város túlsó végében egy évtizede vegetáló, és előrelépni nem képes ipari park helyett most új, könnyen elérhető, ráadásul teljes körűen közművesített terület adódik a vállalkozások számára. A MoWinParknak köszönhetően úgy tűnik, végre feléled a korábbi kezdeményezés is.

    Arra a kérdésre, hogy milyen stratégiát követ Mosonmagyaróvár a MoWinPark beindítására, és milyen árat kérnek a telkekért, Szabó Miklós polgármester azt válaszolta, hogy az infrastruktúra kiépítésének kezdetétől fogva intenzív marketing és PR tevékenység folyik. A beruházás a szükséges területek megvásárlásával együtt eddig közel egy milliárdos nagyságrendet emésztett fel. Ehhez hozzájön a hitelfelvétel költsége, a gyors benépesítés szándéka, az ott futó légvezetékek kiváltása, a kolosszális betonfalak sokmilliós elbontása - mindezek tükrében kellett kialakítani az árakat. A számítások eredményeképpen a gazdasági célú telkeket 7.500 forint/négyzetméter, míg a kereskedelmi célúakat (az 1-es úttól való elhelyezkedésüktől függően 12-15.000 forint/négyzetméteres áron kínálják.

    Az érdeklődők kíváncsiak voltak arra is, hogy milyen formában gondolják támogatni a kisebb betelepülőket. Nos iparűzési adó kedvezményre az uniós csatlakozás óta nincs mód, viszont a már említett nagyságrendek irányárak, tehát a megállapodás végső összege több tényezőtől, így a megvásárolni kívánt terület nagyságától, a választott fizetési konstrukciótól is függ. A beruházás értékének közel felét egyébként az útépítés teszi ki, a jó minőségű aszfaltburkolatú hálózat manapság ennyibe kerül. A cél az, hogy a betelepülők az értékesítés során gyakorlatilag bekerülési áron jussanak hozzá a területekhez, a város haszna nem ebből, hanem a később keletkező adóbevételekből származna.

    A MoWinParkkal kapcsolatos tevékenységeket a Movinnov Kft. fogja össze, náluk jelenleg is folynak tárgyalások a kisebb-nagyobb befektetőkkel. Mindenkire, aki megkeresi őket, egyformán figyelnek, hisz sosem lehet tudni, kiből lesz a vásárló. Munkájukat a megfelelő információáramlás, illetve bizalomépítés szándékával széleskörű marketing és PR aktivitás támogatja.

 

 

 

 

 

movbaneffect

banner170px

fuzfa-banner-214x40

monocopy3

befektetőbarát%20település


IHC Nemzetközi Egészségközpont

 


COCOON HUNGARY KFT

TALEA INGATLANFORGALMAZÁS

 

NYUGAT DUNÁNTÚL A KEZDEMÉNYEZÉSEK RÉGIÓJA
Mosonmagyaróvár
Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Kedvezményezett: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.
A pályázatot készítette: Inventio Consulting
Infoart Média