Négyszemközt a médiával - Mosonmagyaróvári Innovációs és Kereskedelmi Park
magyar  Deutsch  english
2021. augusztus 5, csütörtök
A tartalom megtekintéséhez FlashPlayer szükséges!
Köszöntő
Közlekedési kapcsolatok
Projektleírás
Gazdasági környezet
Tervezési háttér
Értékesítés
Inkubátorház
Kapcsolat
Keresés
Hírek
Képek


Feliratkozás hírlevélre:


Elérhetőségek 
Négyszemközt a médiával

Mosonmagyaróvár vonatkozásában sem a sajtó képviselői, sem a lakosság nem találkozott még ilyen intenzív marketing és PR tevékenységgel, mint amit a város leendő innovációs és kereskedelmi parkjának létrehozása ügyében tapasztalnak hosszú hetek óta. Ez volt az egyik legmarkánsabb gondolat, ami a közelmúltban a mosonmagyaróvári városházán tartott sajtó háttérbeszélgetésen megfogalmaztak a sajtó munkatársai. Minden bizonnyal ez volt az egyik oka is annak az élénk médiaérdeklődésnek, ami az önkormányzat és a MoWinPark fejlesztését koordináló Movinnov Kft. által minap összehívott sajtó háttérbeszélgetést övezte.

A kötetlen találkozón a vendégek első kérdése is erre vonatkozott: van-e már konkrét eredménye a kampánynak? Nos, a központban eddig öten vásároltak különböző nagyságú területeket, és intenzíven folynak a tárgyalások több kisebb-nagyobb céggel. Hogy melyikükből lesz tényleges betelepülő, erre csak az elkövetkező hetek, hónapok adhatják meg a választ, tény azonban, hogy több cég is van, amely a jövő egyik bíztató alternatívájaként fontolgatják a MoWinParkban való letelepedés lehetőségét.

Napjainkban megkerülhetetlen a gazdasági válság, ezért a Movinnov ügyvezetője, Bella Sándor sem kerülte ki ez erre vonatkozó kérdéseket. A jelenlegi gazdasági helyzetről szólva elmondta, azáltal hogy Mosonmagyaróvár tudatos városfejlesztésbe kezdett, amit nem akaszthat meg a gazdaság átmeneti gyengélkedése. Bár nem kellemesek, számolni kell az ilyen fordulatokkal. Az előre látó elemzők mindemellett úgy tartják, recesszió idején kell beruházni, hogy a konszolidáció kezdetére lépéselőnybe kerülhessünk – ez a bátrabbak fegyvere a kivárásra berendezkedőkkel szemben.

A marketing és PR aktivitásra visszatérve felvetődött, hogy csak a városba, vagy a tágabb környezetbe is eljutnak az információk a MoWinParkról, és valóban ilyen nagy harc dúl-e a beruházókért? Esetleg enyhe túlzás a MoWinPark érdekében kifejtett kampány? Szabó Miklós polgármester a felvetésre reagálva beszámolt a müncheni Expo Real-on való részvételről, a MoWinPark november elején tartott Budapesti bemutatkozásáról, az ITD Hungary-val való együttműködésről, több ingatlanfejlesztő és forgalmazó céggel kiépített kapcsolatról, valamint a park háromnyelvű saját honlapjáról. Az intenzitás szükségessége nem csak a pályázati előírásból fakad, hanem szükséges is. Ezt jócskán alátámasztják az Expo Real-on látottak és tapasztaltak is: Mosonmagyaróvárnál jóval kisebb települések legalább ekkora erőfeszítéseket tesznek az előrelépésért. 

Újságírói kérdés foglalkozott azzal, lehetséges-e a mosonmagyaróvári egyetem kapcsolatrendszerén keresztül is ismertséget, kapcsolatot szerezni a város fejlesztéséhez, a MoWinPark ismertté tételéhez? Bár a polgármester szerint ezt e lehetőséget sem szabad elvetni, de a helyzet inkább fordított: a fejlesztésnek köszönhetően olyan cégek betelepülésére is mód nyílik, amelyek többek között azért döntenek a MoWinPark és Mosonmagyaróvár mellett, hogy erőt merítsenek a város felsőoktatási intézményének innovációs kapacitásából.

A beszélgetésen szó esett arról is, hogy miként illeszkedik a park révén valószínűleg megnövekvő forgalom a város hosszú távú közlekedési koncepciójába, illetve kaphatnak-e iparűzési adó kedvezményt a betelepülők? Ez utóbbit az önkormányzat nem teheti meg, mivel a beruházás ösztönzés e formája az ország uniós csatlakozásával megszűnt.

Bella Sándor és Szabó Miklós ennek ellenére megerősítette, hogy vannak érdeklődők, s mint tudjuk, belőlük lesznek a vevők. A Movinnov Kft. munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy mihamarabb élet költözzön a MoWinParkba, a betelepülő cégek pedig fejlődést, és nem utolsó sorban adóbevételt hoznak Mosonmagyaróvárnak. A korszerű infrastruktúrával ellátott terület megnyitásával mindenki előtt nyitva áll az ajtó, a város vezetése minden érdeklődőt egyformán fontosnak tart.

 

 

 

 

 

movbaneffect

banner170px

fuzfa-banner-214x40

monocopy3

befektetőbarát%20település


IHC Nemzetközi Egészségközpont

 


COCOON HUNGARY KFT

TALEA INGATLANFORGALMAZÁS

 

NYUGAT DUNÁNTÚL A KEZDEMÉNYEZÉSEK RÉGIÓJA
Mosonmagyaróvár
Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Kedvezményezett: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.
A pályázatot készítette: Inventio Consulting
Infoart Média