Új betelepülő az ADRIA Kft. - Mosonmagyaróvári Innovációs és Kereskedelmi Park
magyar  Deutsch  english
2021. augusztus 4, szerda
A tartalom megtekintéséhez FlashPlayer szükséges!
Köszöntő
Közlekedési kapcsolatok
Projektleírás
Gazdasági környezet
Tervezési háttér
Értékesítés
Inkubátorház
Kapcsolat
Keresés
Hírek
Képek


Feliratkozás hírlevélre:


Elérhetőségek 
Új betelepülő az ADRIA Kft.

Az építőipari tevékenységgel foglalkozó mosonmagyaróvári ADRIA Építő és Szervező Kft. a mosonmagyaróvári innovációs és kereskedelmi park, a MoWinPark egyik legújabb betelepülője. A speciális ipari műgyanta burkolatok kialakításában szakértőnek számító cég vezetőjével, Keresztély László ügyvezetővel az ipari park által biztosított lehetőségekről és az ADRIA Kft. terveiről, jövőjéről beszélgettünk.

c

- Miért döntöttek a MoWinPark mellett?

- Társaságunk az alakulását követő években eleinte bérelt ingatlanokban, 2004 óta egy - a város lakóövezetében vásárolt - saját tulajdonú épületben működik – mondta el Keresztély László ügyvezető. - Tekintettel arra, hogy saját ingatlanunk bővítésére csak erősen korlátozottan volna lehetőség, bizonyos raktározási területet a mai napig is kénytelenek vagyunk bérelni. Elhatározásunkat megerősítette azon meggyőződésünk is, hogy lakóövezetben nem szerencsés hosszútávon egy – a forgalmat generáló, a szomszédságot némileg zavaró – telephelyet bővíteni, fenntartani. A városban a MoWinPark kialakításával most nyílt lehetőség arra, hogy az ipari tevékenységet folytató vállalkozások a számukra legalkalmasabb helyen telepedjenek meg.

- A MoWinPark mely szolgáltatásai fontosak igazán az Adria Kft. számára?

- A park a város ipari övezetében helyezkedik el, a vásárolt ingatlan teljes körűen közművesített, hamarosan kiépül a szilárd burkolatú csatlakozó- és belső úthálózat. Az autópálya kapcsolata viszonylag jó, bár azon egy, a várost elkerülő úttal még sokat lehetne javítani.

- Milyen szerepet szánnak a mosonmagyaróvári központnak?

- Vállalkozásunk tevékenysége kiterjed az ország egész területére. Reményeink szerint rövid időn belül a szomszédos országokban is lehetőségek nyílnak – itt elsősorban Ausztriára és Szlovákiára gondolok. Ezzel a MoWinParkban kiépítendő telephelyünk a tevékenységünkkel lefedett terület középpontjába kerül. Az említett körülmények egyébként összhangban állnak azzal is, hogy helyi lakosok és lokálpatrióták vagyunk, tehát kézenfekvő számunkra, hogy cégünk egyetlen telephelyét itt alakítsuk ki, ezzel is hozzájárulva a város fejlődéséhez.

- Milyen változást jelent ez cégük életében?

- Ingatlanfejlesztés szempontjából a telephely kialakítása mintegy 200-250 m2 hasznos alapterületű, vegyes rendeltetésű épületet jelent, kísérleti laboratóriummal, raktárakkal, szociális helyiségekkel, irodákkal. Alkalmazotti létszámunk növelésére azonban csak a piacok bővítése után nyílhat meg a lehetőség.

- Milyen értékű beruházásról van szó, és milyen stádiumban van a tervezés?

- A beruházás teljes bekerülési költségét 25-30 millió forintra becsüljük. A tervezést 2009-ben indítjuk el – amikor várhatóan a kiviteli tervek is elkészülnek. A telephely megvalósítása a fejlesztésre fordítható forrásaink függvényében valószínűleg több ütemben történik majd. Az építkezést gyorsíthatná, ha a kisvállalkozások számára támogatási- és hitelforrások nyílnának meg – teljesíthető feltételek mellett. A beruházás teljes befejezését a jelenlegi kondíciók mellett 2011-2012-re tarjuk reálisnak.

- Milyen előnyökkel jár mindez az ADRIA Kft. életében, fejlődésében?

- Az új központi telephelyen egy fedél alatt lesz az eszközállományunk, a kísérleti üzemünk, az anyagkészleteink és az irányító menedzsment. Ez megkönnyíti, egyben hatékonyabbá teszi a cég működését. A bérlemények megszüntetése és a központosított üzemvitel csökkenti a működési költségeket. A tevékenységünket hosszú távon jól kiszolgáló, funkcionálisan működőképes, megjelenésében igényes esztétikai színvonalú telephely kialakítására törekszünk.

- Mint korábban is említettük, piaci lehetőségeinket elsősorban Ausztria és Szlovákia irányában kívánjuk bővíteni. Műszaki fejlesztéssel a továbbiakban is az igényes, dekoratív termékek kínálatát szeretnénk szélesíteni, új, a piacon még nem ismert megoldásokkal.

Az építőiparban évek óta tartó recesszió, visszaesés jelentősen szűkíti a hazai piacot. A társaságnak mégsem kell túlélési gondokkal küzdenie. Nagyvállalatok törzsbeszállítójaként jelentős megbízásokat kaptak az elmúlt időszakban Győrből a RÁBA Futómű és a Járműgyáraktól, a NEMAK Alumínium Öntödétől, a LEAR Corporation Kft-től, a komáromi Pannonmill Rt-től, a szarvasi Gallicoop Baromfifeldolgozó Rt-től., a soproni Heinecken Sörgyárak Rt-től.

Folyamatos beszállítói, alvállalkozói olyan nagy építőipari generál vállalkozásoknak, mint a STRABAG Rt. , a Magyar Építő Rt. , a HÉROSZ Zrt., és a WEST HUNGÁRIA Kft.

Az elmúlt években ezért részt vállalhattak olyan látványos nagyberuházások megvalósításában, mint az AUDI Motorgyár Győrben, az Opel szentgotthárdi gyárában, a Suzuki esztergomi gyárában, az ÁRKÁD Üzletközpont Győrben és Nyíregyházán, az MH Központi Honvédkórház Budapesten, a SPIRIT Hotel Sárváron, a HIPP Gyermektápszer gyár Hanságligeten, a Petőfi téri mélygarázs és az INTERSPÁR áruház Sopronban és Nagykanizsán.

- A MoWinPark most jó lehetőséget kínál ipari üzemek korszerű telephelyének kialakítására. Ösztönözni kellene a város családi házas övezeteibe települt, és ott a környezetet zavaró tevékenységet folytató cégeket telephelyük áthelyezésére. A magunk részéről szívesen ajánljuk más cégeknek is a letelepedést, de ezt akkor tudjuk majd kellően alátámasztani, ha az ipari park teljesen kiépül, láthatóvá válik annak gondos üzemeltetése, az utak, közművek, közterületek tisztán és jó karban tartása. Bízunk abban, hogy a MoWinPark soha nem emlékeztet bennünket a régi, az orosz laktanyában lévő telephelyünkre – zárta mondandóját Keresztély László ügyvezető.

 

Cégtörténet:

A mosonmagyaróvári székhelyű ADRIA Építő és Szervező Kft-t 1990. július19-én alapították. A társaság építőipari, ezen belül szakipari szolgáltató tevékenységet folytat speciálisan az ipari műgyanta burkolatok kivitelezése területén, mely

- beton szerkezetek, aljzatok szilárdításából, pormentesítéséből,

- színes és színtelen műgyanta vékonybevonatok beton szerkezeteken történő készítéséből,

- nagy mechanikai és vegyi terhelésnek ellenálló ipari műgyanta padlóburkolatok készítéséből,

- rugalmas, repedésáthidaló és elektromosan vezetőképes burkolatok készítéséből,

- AGS környezetvédelmi bevonatok kivitelezéséből,

- fal-, födém-, tartály-, medenceszigetelések, bevonatok készítéséből,

- dekoratív kőszőnyeg, teraszok, üzlethelyiségek, kiállítótermek, illetve kórházak, oktatási, és kereskedelmi épületek dekoratív burkolatainak kivitelezéséből áll.

A kft. 2001-ben bevezette és tanúsíttatta az MSZ EN ISO 9002:1996 szisztémát,  majd 2005-ben áttért az ISO 9001:2000 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerre. Folyamatos műszaki fejlesztési tevékenységüknek és az alkalmazott minőségirányítási rendszernek köszönhetően a nagyberuházások országosan elismert, és foglalkoztatott szereplői. Büszkék arra, hogy a legbonyolultabb kivitelezési körülmények között is minden esetben megbízható minőségben, és a kitűzött határidőre eleget tesznek vállalt kötelezettségeinknek.

 

 

 

 

 

 

 

movbaneffect

banner170px

fuzfa-banner-214x40

monocopy3

befektetőbarát%20település


IHC Nemzetközi Egészségközpont

 


COCOON HUNGARY KFT

TALEA INGATLANFORGALMAZÁS

 

NYUGAT DUNÁNTÚL A KEZDEMÉNYEZÉSEK RÉGIÓJA
Mosonmagyaróvár
Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Kedvezményezett: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.
A pályázatot készítette: Inventio Consulting
Infoart Média