Budapesti bemutatkozás - Mosonmagyaróvári Innovációs és Kereskedelmi Park
magyar  Deutsch  english
2021. augusztus 4, szerda
A tartalom megtekintéséhez FlashPlayer szükséges!
Köszöntő
Közlekedési kapcsolatok
Projektleírás
Gazdasági környezet
Tervezési háttér
Értékesítés
Inkubátorház
Kapcsolat
Keresés
Hírek
Képek


Feliratkozás hírlevélre:


Elérhetőségek 
Budapesti bemutatkozás

A fővárosi Corner Rendezvényközpont adott otthont november elején a mosonmagyaróvári MoWinPark budapesti bemutatkozó rendezvényének. A város képviseletében Szabó Miklós polgármester, illetve Bella Sándor, a park fejlesztéséért felelős Movinnov Kft. ügyvezetője tájékoztatta a szakújságírókból, nagykövetségek képviselőiből, a gazdasági élet jeles képviselőiből álló meghívotti kört a magyar, osztrák, szlovák hármas határ-menti beruházásról, illetve az innovációs és kereskedelmi létesítmény szolgáltatásairól.

Szabó Miklós polgármester azon kevés magyar település egyikeként nevezte meg Mosonmagyaróvárt, ahol évről-évre növekszik a lakosság létszáma. Köszönhető talán ez a város földrajzi fekvésének, előnyös közlekedési kapcsolatainak, hiszen ilyen szempontból Európa nyolc legjobb adottságú városa közé tartozik. Itt metszi ugyanis egymást a kelet-nyugati és az észak-déli közlekedési tengely, három repülőtér található 60 kilométeres körzetben, és Bécs, illetve Pozsony is közelebb van, mint a magyar főváros. Márpedig a gyorsaság, a problémamentes szállítás, a dinamikus üzletmenet lehetősége ma már minden vállalkozás szempontjából rendkívül fontos. A MoWinPark eredményes működéséhez a város a hozzá forduló cégek ügyeinek rugalmas intézésével, a munkaerő szakképzési struktúrájának céltudatos alakításával igyekszik hozzájárulni.

    A Movinnov Kft. rövid bemutatását követően prezentációjában Bella Sándor a MoWinPark logisztikai, illetve Mosonmagyaróvár ipari, turisztikai, pénzügyi és szolgáltatói jellemzőit ismertette, majd adatokkal támasztotta alá az ipari parkok - mint a versenyképesség növelésének hatékony eszközei - jelentőségét. A város céljai is hasonlóak: a gazdasági potenciál és a tőkevonzó képesség erősítése, az ipari-kereskedelmi szerkezet korszerűsítése, környezetkímélő, tudásintenzív vállalkozások betelepítése.

    Az új innovációs és kereskedelmi központ 45 százalékban az önkormányzat, 32 százalékban a Movinnov Kft, 23 százalékban pedig magánbefektetők tulajdona – az együttműködésükkel kialakított 37 hektáros területből 32 hektár értékesíthető építési telek formájában. A közművesítés folyamata 2007 őszén indult el, napjainkra elkészült a víz-, szennyvíz-, gáz-, közvilágítás-, elektromos és távközléshálózat, a szilárd burkolatú utak kialakítása pedig szinte teljesen megvalósult, már csak az aszfaltozás van hátra.

    A park létrejötte érdekében az önkormányzat pályázatot nyújtott be az „Európai Unió befektetési területfejlesztése” című kiírásra, ami a kivitelezési munkák egy részére (útépítés, közvilágítás kialakítása, marketing tevékenység, tereprendezés) ad várhatóan a 499 millió forintos beruházás 30 százalékának erejéig támogatást. A kapuit hamarosan megnyitó MoWinParkban nem jelentős zavaró hatású gazdasági tevékenység végzésére, ipari, kereskedelmi, szolgáltatási, raktározási célú épületek elhelyezésére van lehetőség szabadonálló beépítési formában. A területre elsősorban azokat a kis- és középvállalkozásokat várják, akiknek fontos a jó közlekedés-földrajzi helyzet, akik innovatív céllal szeretnének együttműködni az egyetemmel, illetve akik környezetkímélő módon megújuló energiaforrások hasznosításában gondolkodnak. Az igények alapján a park jogi, pénzügyi, marketing, piackutatási, üzleti terv készítési tevékenységek elvégzésével, pályázati tanácsadással, projektmenedzsmenttel segíti a betelepülők munkáját. Mindezek alapján a tulajdonosok úgy gondolják, hogy megteremtették a korszerű telephelyek kialakításának lehetőségét, ami a befektetők számára valóban a siker új helye lehet.

    A budapesti bemutatkozást követően a jelenlévők közül – a részletek felől tudakozódva – többen személyes megbeszélést kezdeményeztek az előadókkal. A kapcsolatépítés remélhetőleg konkrét együttműködést eredményez a későbbiekben.      

 

 

 

 

 

movbaneffect

banner170px

fuzfa-banner-214x40

monocopy3

befektetőbarát%20település


IHC Nemzetközi Egészségközpont

 


COCOON HUNGARY KFT

TALEA INGATLANFORGALMAZÁS

 

NYUGAT DUNÁNTÚL A KEZDEMÉNYEZÉSEK RÉGIÓJA
Mosonmagyaróvár
Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Kedvezményezett: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.
A pályázatot készítette: Inventio Consulting
Infoart Média