Sikeres projektnyitó rendezvény - Mosonmagyaróvári Innovációs és Kereskedelmi Park
magyar  Deutsch  english
2021. augusztus 5, csütörtök
A tartalom megtekintéséhez FlashPlayer szükséges!
Köszöntő
Közlekedési kapcsolatok
Projektleírás
Gazdasági környezet
Tervezési háttér
Értékesítés
Inkubátorház
Kapcsolat
Keresés
Hírek
Képek


Feliratkozás hírlevélre:


Elérhetőségek 
Sikeres projektnyitó rendezvény

Intenzív befektetői érdeklődés

 Mosonmagyaróvár régóta várt kiugrási esélyét alapozhatja meg az év végére elkészülő, kis- és középvállalkozásokat fogadó innovációs és kereskedelmi központ, a MoWinPark. A ”kapuit” hamarosan megnyitó, kivételes adottságokkal rendelkező komplexum jelentőségéről és a betelepülők előtt nyíló lehetőségekről hallhattak előadásokat az érdeklődők szeptember 23-án Mosonmagyaróváron az irodaházban megrendezett projektnyitó rendezvényen.

Mosonmagyaróvár a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázata sikeres első fordulójának eredményeként valósítja meg a MoWinPark innovációs és kereskedelmi parkot. Az összességében mintegy félmilliárdos költségvetésű beruházáshoz a bontás-tereprendezésre, a közvilágítás és a belső úthálózat kiépítésére, illetőleg marketing- és PR-feladatok ellátására pályázott az önkormányzat uniós támogatásra. A 499 millió forintos projekthez 149,9 milliót, tehát a teljes összeg 30 százalékát nyerte el a város.

    A projektnyitón elsőként Szabó Miklós polgármester beszélt arról, hogy milyen jelentősége van a MoWinPark életre hívásának a város életében. Mint mondotta, késői, ám remélhetőleg nem megkésett fejlesztésről van szó, ami több célt szolgál egyszerre. Egyrészt munkahelyeket teremt, és ez által javítja a helyi foglalkoztatási viszonyokat, másrészt a korábbinál kedvezőbb lehetőséget kínál a már itt működő, de valamilyen okból korlátok közé szorult cégek bővítésére, illetőleg új vállalkozások letelepedésére.

 

    A megyei közgyűlés elnöke, dr. Szakács Imre az eddigi erőfeszítéseket, a tudatos, kitartó munkát kiemelve a MoWinPark megyei szerepéről, kínálatbővítő, vállalkozás- és gazdaságélénkítő hatásáról beszélt. Az eseményen Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője a pályázati keretekről tájékoztatott. Elmondta, hogy az elkövetkezendő években összesen 15 milliárd forint áll majd rendelkezésre a nyugat-dunántúli régióban ipari parkok kiépítésére. Az első körben 3 milliárd forintnyi támogatásra írtak ki pályázatot, amire tizenketten jelentkeztek. Ebből kilencen – köztük a mosonmagyaróvári önkormányzat is – kaptak támogatást.

 

    Magát az ipari parkot, a beruházás eddigi állomásait és a perspektívákat Bella Sándor, a Movinnov Kft ügyvezetője mutatta be a vendégek előtt. Prezentációjából kiderült, a MoWinPark összesen 370 ezer négyzetméteren – 900-tól akár több tízezer négyzetméteres nagyságig – teljes körűen közművesített (víz, csatorna, gáz, áram, telefon ellátás), jól megközelíthető telkeket biztosít a vállalkozások számára. Jelenleg a csomóponti és a belső úthálózat kiépítése folyik, s ez is befejeződik 2008 végére. A letelepedést fontolgatók a kft-től kaphatnak meg minden információt, s mindazok, akik már meghozták döntésüket, hamarosan birtokba vehetik területeiket, megvalósíthatják elképzeléseiket.   

 

 

 

 

 

movbaneffect

banner170px

fuzfa-banner-214x40

monocopy3

befektetőbarát%20település


IHC Nemzetközi Egészségközpont

 


COCOON HUNGARY KFT

TALEA INGATLANFORGALMAZÁS

 

NYUGAT DUNÁNTÚL A KEZDEMÉNYEZÉSEK RÉGIÓJA
Mosonmagyaróvár
Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Kedvezményezett: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.
A pályázatot készítette: Inventio Consulting
Infoart Média