Profilt bővít a Rekultív Kft. - Mosonmagyaróvári Innovációs és Kereskedelmi Park
magyar  Deutsch  english
2021. augusztus 4, szerda
A tartalom megtekintéséhez FlashPlayer szükséges!
Köszöntő
Közlekedési kapcsolatok
Projektleírás
Gazdasági környezet
Tervezési háttér
Értékesítés
Inkubátorház
Kapcsolat
Keresés
Hírek
Képek


Feliratkozás hírlevélre:


Elérhetőségek 
Profilt bővít a Rekultív Kft.

A Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. 2007 végén az elsők között jelentette be, hogy telket vásárol Mosonmagyaróvár új Innovációs és Kereskedelmi Parkjában, a MoWinParkban. A társaságot és a döntés hátterét Nagy Lajos ügyvezető igazgató mutatja be.

 

- A Rekultív Kft. 1993. szeptember 1-jén alakult, az ausztriai központtal rendelkező Zuser Holding befektetéseként. Tevékenységi köre számos szakterületet magában foglal a települési szilárd hulladék közszolgáltatás ellátásától kezdve a veszélyes-hulladék szállításon át a biohulladék-kezelésig. Mosonmagyaróvári Központi irodánk és telephelyünk a MoWinPark közelében van – mondta el Nagy Lajos ügyvezető igazgató. – Megnövekedett közszolgáltatói feladataink miatt a bővítés, vagy a másik telephelyünkre történő tevékenységátirányítás között kellett választanunk. Költséghatékonysági elvek alapján az előbbi, vagyis a meglévő terület közvetlen szomszédságában lévő ipari parki telek megvásárlása mellett döntöttünk. Az elhatározást megkönnyítette, hogy szilárd burkolatú úton kényelmesen, gyorsan, közvetlenül megközelíthetjük ezt a területet, és a közvilágítás megléte is rendkívül fontos elem.

 

- A beruházás tevékenységi körünk további bővítését teszi lehetővé, ennek köszönhetően nyitottunk a logisztikai szolgáltatás felé is. A vásárolt terület közel fele a jelenlegi feladatkör színvonalasabb ellátását, másik része pedig további profilszélesítést tesz lehetővé.

 

- A területvásárlást megelőzően folyamatosan újabb és újabb céljárműveket és berendezéseket szereztünk be és szerzünk be napjainkban is. Központi telephelyünkbe éves szinten 50-80 millió forintot invesztálunk, szociális blokkot, oktatótermet és irodát is magában foglaló új épületünk közel 35 millióba került. Jövőre a javítóműhely bővítését tervezzük, ami mintegy 30 millió forintot igényel majd.

 

- Távlati terveink között, tehát 2009-2010 tájékán egy 1500-2000 négyzetméteres, könnyűszerkezetes, hét paletta magas raktárcsarnok építése szerepel mintegy 150 millió forintos tervezett invesztíció megvalósításával. Ezáltal – az ausztriai telephelyeinken elterjedt gyakorlathoz hasonlóan – logisztikai profilbővítésre nyílik lehetőségünk a bérraktározás területén, és meglévő partnereinket modernebb körülmények között ez irányú tevékenységünk megkezdésével is kiszolgálhatjuk.

 

    A Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. abban a szerencsés helyzetben van, hogy közel 40 éves ausztriai tapasztalatot tud felmutatni a komplett hulladékbegyűjtés, szállítás, kezelés, feldolgozás, ártalmatlanítás, újrahasznosítás és kereskedelem terén. A társaság fő tevékenységi körébe a településtisztasági-, a köztisztasági- és az egyéb, hulladékok kezelésével kapcsolatos szolgáltatások tartoznak. Foglalkoznak az újrahasznosítható (papír, műanyag, fém, üveg, gumi, fa) hulladékok begyűjtésével kezelésével, hulladékdepók, hulladék-feldolgozó üzemek, átrakó állomások hulladékudvarok üzemeltetésével, veszélyes hulladékok szállításával, hulladékdeponálással, válogatással, előkezeléssel és feldolgozással. Ezen kívül munkájuk közé tartozik a komposztálás, az építési törmelék feldolgozás, a hulladék nagykereskedelem és szállítmányozás, a szennyvíziszap, biohulladék-, étkezdei zsírfogó-, és étolaj hulladékok kezelése.

    A hulladékgazdálkodással összefüggő tevékenységeken túl vállalkoznak lakóépületek, tégla- és vasbeton szerkezetek szakszerű bontására, földmunkavégzésre, talajréteg eltávolítására, árokásásra, törmelék- és földszállításra, valamint ezen anyagok típusok szerinti  hasznosítására és ártalmatlanításra is. Nem okoz számukra gondot a földben lévő olajtartályok szakszerű eltávolítása, bontása során keletkezett anyagok hasznosítása, továbbértékesítése, raklapos és kötegelt anyagok szállítása- Esőcsatornák tisztításához, illetve kémények javításához 20 m-es emelőkosaras gépkocsikat tudnak bérbe adni, vállalják épületipari gépekkel történő munkák elvégzését, nehéz munkagépek trélerrel való szállítását, valamint rekultivációt, kavics-, meddő-, humusz- és termőréteg értékesítést, szállítást, valamint bedolgozást.

 

 

 

 

 

movbaneffect

banner170px

fuzfa-banner-214x40

monocopy3

befektetőbarát%20település


IHC Nemzetközi Egészségközpont

 


COCOON HUNGARY KFT

TALEA INGATLANFORGALMAZÁS

 

NYUGAT DUNÁNTÚL A KEZDEMÉNYEZÉSEK RÉGIÓJA
Mosonmagyaróvár
Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Kedvezményezett: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.
A pályázatot készítette: Inventio Consulting
Infoart Média