Gyorsan fejlődik a MoWinPark - Mosonmagyaróvári Innovációs és Kereskedelmi Park
magyar  Deutsch  english
2021. augusztus 5, csütörtök
A tartalom megtekintéséhez FlashPlayer szükséges!
Köszöntő
Közlekedési kapcsolatok
Projektleírás
Gazdasági környezet
Tervezési háttér
Értékesítés
Inkubátorház
Kapcsolat
Keresés
Hírek
Képek


Feliratkozás hírlevélre:


Elérhetőségek 
Gyorsan fejlődik a MoWinPark

    Az autósokat lassításra késztető 30-as sebességkorlátozás, munkagépek nyüzsgése jelzi, hogy valami készül Mosonmagyaróvár határában az 1-es számú főút Hegyeshalom felé vezető 600 méteres szakaszán. A mozgolódás oka a város új innovációs és kereskedelmi parkja útépítési munkáinak előrehaladása. A közel 37 hektáros terület hamarosan kis- és középvállalkozások számára kínál olyan frekventált helyet, ahol rendkívül kedvező adottságok mellett hozhatják létre telepeiket, kereskedelmi egységeiket.

 

    A városfejlesztés fontos állomásaként hosszas előkészítés után kel életre az a gazdasági, kereskedelmi és innovációs célokat szolgáló beruházás, aminek 45 százalékban az önkormányzat, 32 százalékban a Movinnov Kft., 23 százalékban pedig egy befektetői csoport a tulajdonosa. A terület közművesítése megtörtént, jelenleg az augusztus elején kezdődött útépítések zajlanak.

    A most javában folyó útépítés két részből áll: az egyik az 1-es számú főúttal közös csomópont kialakítása, a másik a belső út- és járdahálózat létrehozása. A munkaterületet a kivitelező Gránit Hungária Kft. augusztus elsején vette át, a befejezés szerződés szerinti határideje a csomópont esetében október vége, míg a belső úthálózat vonatkozásában november eleje. Addig összességben 2875 folyóméternyi út készül el, ebből a feltáró gyűjtőút 6,5, a többi aszfaltburkolat pedig 6 méter szélességű lesz. A 1,5 méteres járdaszalagok több mint 9000 négyzetméteren kanyarognak.

    A mosonmagyaróvári önkormányzat korábban pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív programjára, ez azonban csak a parkon belüli, 360 milliós költségű úthálózat megépítésére ad remélhetően 30 százalékos támogatást – a 63 millióba kerülő csomópontot a város és az ingatlantulajdonosok készíttetik saját erőből.

    A park története korábbra nyúlik vissza, hiszen 2007 őszén, átfogó tervezést és engedélyeztetést követően kezdődtek meg a kivitelezési munkálatok a tereprendezéstől a teljes infrastruktúra (úthálózat, gáz, víz, villamos áram) kialakításáig. A kitűzött ütemezés szerint 2008 júniusára minden közművesítési feladat megvalósult, ezzel minden telek értékesítésre kész, a beruházási projekt elindítására alkalmas állapotba került.

    Az első szerződések tavaly télen köttettek, összesen 10 (Spedimax Kft. 6, a Rekultív Kft. pedig 4) ezer négyzetméteres területet vásárolt már meg ugyanis két vállalkozás. Az első vevők megjelenésével beindult Mosonmagyaróvár innovációs és kereskedelmi létesítménye – jelentette be akkor Szabó Miklós polgármester. – Ezáltal megkezdődhet a Barátság utca melletti terület beépítése, és hosszú évek vegetálása után végre esély nyílik a gazdasági fejlődésre. E fejlemény jelentősen javíthatja az itt élők munkalehetőségeit, növeli a város adóerő képességét, segíti az itt működő, illetve ide települni szándékozó vállalkozások működését.

     

    Az elmúlt hónapokban újabb, összesen mintegy 3000 négyzetméteres területet vásárolt meg a kialakítás alatt álló mosonmagyaróvári innovációs és kereskedelmi központban három új befektető. A MoWinParkban letelepedni kívánó vállalkozások - ADRIA Építő és Szervező Kft., Rózsa Bútorház, FRESH POINT Kereskedelemi és Szolgáltató Kft. – olyan jelentős fejlődés előtt álló mosonmagyaróvári cégek, melyek terveik megvalósításához az új létesítményben látják a megfelelő lehetőséget.  

 

 

 

 

 

movbaneffect

banner170px

fuzfa-banner-214x40

monocopy3

befektetőbarát%20település


IHC Nemzetközi Egészségközpont

 


COCOON HUNGARY KFT

TALEA INGATLANFORGALMAZÁS

 

NYUGAT DUNÁNTÚL A KEZDEMÉNYEZÉSEK RÉGIÓJA
Mosonmagyaróvár
Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Kedvezményezett: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.
A pályázatot készítette: Inventio Consulting
Infoart Média