Jól halad a közművesítés - Mosonmagyaróvári Innovációs és Kereskedelmi Park
magyar  Deutsch  english
2021. augusztus 5, csütörtök
A tartalom megtekintéséhez FlashPlayer szükséges!
Köszöntő
Közlekedési kapcsolatok
Projektleírás
Gazdasági környezet
Tervezési háttér
Értékesítés
Inkubátorház
Kapcsolat
Keresés
Hírek
Képek


Feliratkozás hírlevélre:


Elérhetőségek 
Jól halad a közművesítés

A tervezett menetrend szerint halad a Mosonmagyaróváron kialakítandó új ipari park, a MoWinPark közművesítése. Jelenleg a távbeszélő hálózat kiépítésén, valamint az út- és járdaépítésen dolgoznak a szakemberek. A következő feladat az 1. számú közlekedési csomópont kialakítása lesz.

 

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata jelentős önkormányzati ingatlanok felhasználásával egy ipari park kialakítását kezdte meg a város területén. Kedvező fekvése és jó közlekedési kapcsolatai miatt erre a célra a Barátság úti területet választották ki, mert terület közvetlenül az 1-es főút mellett fekszik és egy MÁV iparvágány is található a területen, mely biztosíthatja a vasúti közlekedési kapcsolatot is. A projekt megvalósítása érdekében az önkormányzat a rendelkezésre álló 37 hektáros területen szükséges fejlesztések elvégzése után itt hozza létre a Mosonmagyaróvári Innovációs és Kereskedelmi parkot.

A fejlesztés - egy barnamezős beruházás keretében – a terület teljes közművesítését (víz- és szennyvízhálózat, gázhálózat, elektromos hálózat, távbeszélő hálózat, közvilágítás) az 1-es főúton pedig egy közlekedési csomópont kialakítását és a belső közúthálózat kiépítését foglalja magában. A beruházást a 100 %-ig önkormányzati tulajdonú ingatlanfejlesztő társaság a Movinnov Kft. irányítja.

 

A MoWinPark-kal kapcsolatos fejlesztési munkák 2008 augusztusára a tervezett állapotoknak megfelelően ütemezésben haladnak. Elkészült a víz-és szennyvízcsatorna hálózat, a gázhálózat, az elektromos hálózat, a közvilágítás, annak keretében egy 20 kW-os nagyfeszültségű villamos légkábel kiváltása. Jelenleg folyamatban van a távbeszélő hálózat kiépítése, út- és járdaépítés, és következik 1-es számú főút csomópont kiépítés. Utóbbi munkák közbeszerzési eljárásai 2008 július, augusztusában zajlottak, illetve zárultak le. A kivitelezési munkáknak legkésőbb 2008 november végéig kell befejeződniük. 

 

 

 

 

 

movbaneffect

banner170px

fuzfa-banner-214x40

monocopy3

befektetőbarát%20település


IHC Nemzetközi Egészségközpont

 


COCOON HUNGARY KFT

TALEA INGATLANFORGALMAZÁS

 

NYUGAT DUNÁNTÚL A KEZDEMÉNYEZÉSEK RÉGIÓJA
Mosonmagyaróvár
Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Kedvezményezett: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.
A pályázatot készítette: Inventio Consulting
Infoart Média